- Loading-

Magyarországon a vízlágyítás számít a leggyakoribb vízkezelési eljárásnak, aminek oka, hogy az ország legnagyobb részén kemény a víz.

Nagyon gyakori azonban, hogy a kemény víz ártalmas hatása csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor az már kárt okozott.
A víz keménysége a vízben oldott ásványi anyagok mennyiségétől függ. Mivel legtöbb vizünk földalatti forrásból származik, a kőzeteken átszivárgó vízbe jelentős mennyiségű kalcium- és magnéziumsó oldódik bele. Ezek idővel kicsapódnak, és vízkőréteget hoznak létre a csövekben, bojlerekben, és minden, vizet használó háztartási- és ipari gépben.

A vízköves eszközök élettartama és hatékonysága jelentősen csökken, ezért mindenképpen érdemes gondoskodni a vízlágyításról.

Cégünk leggyakrabban fogorvosi klinikákban, mosodákban, autómosókban, szállodákban, kórházakban, éttermekben, fodrászatokban és gyárakban épít ki vízlágyító rendszert, de ma már a lakóparkokba, illetve önálló családi házakba beszerelt vízlágyító sem ritka.

A háztartási és az ipari vízlágyító berendezés működési elve tulajdonképpen megegyezik, mindössze méretükben térnek el.

A vízlágyító berendezéseknek számos különböző típusa létezik, ilyen például a műgyanta töltetet használó ioncserélő vízlágyító, ami a kalcium és magnézium ionokat vízkövet nem okozó nátrium ionokra cseréli.

Létezik még elektromos, vegyszeres és mágneses elven működő ipari vízlágyító berendezés is.
Mindegyik típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, azonban az Agrovíz szakemberei segítségére lesznek az ideális készülék kiválasztásában.