- Loading-

Küszöbölje ki a kemény víz negatív hatásait!

A víz keménységét a bennük feloldott ásványi anyagok mennyisége határozza meg. Magyarországon a legtöbb víz felszín alatti forrásokból származik, ahol a kőzetekből jelentős mennyiségű magnéziumsó és kalcium szivárog bele.

Tehát a hazai víz túlnyomórészt keménynek számít, ezért vízkőréteget hoz létre a bojlerekben, különböző csövekben, és bármilyen, vizet használó háztartási gépekben. Ezzel a legtöbben csak akkor szembesülnek, amikor a vízkő már valamilyen kárt okozott.

Az ugyan köztudott, hogy például a vízkő miatt sokkal hamarabb tönkre tud menni például a mosógép, azonban a vízkőnek negatív élettani hatásai is vannak.

A kemény vízben található kalcium és magnézium felhalmozódik a szervezetben, és ártalmas lehet, mivel felboríthatja a testben a természetes ásványianyag-egyensúlyt. Tudni kell, hogy ezek nem szerves, hanem szervetlen nyomelemek, amiket az emberi test rosszul képes lebontani. A kutatások szerint a víz keménységét okozó szulfátok és kloridok összefüggésben lehetnek a csont- és érrendszeri problémákkal és a különböző vesebetegségekkel is. A fel nem használt ásványi anyagok ráadásul lerakódnak a csontokban, különböző szervekben és a keringési rendszerben, további betegségeket okozva.

Azonban Ön is tehet a kemény víz negatív hatásai ellen, méghozzá egy vízlágyító berendezés beszerzésével.

Az Agrovíz teljesen automatikus vízlágyító berendezései tökéletesen észrevétlenül működnek, mégis kímélik pénztárcája mellett egészségét is.

Agrovíz vízlágyító

A készülék hosszú távon is képes működni bármilyen felügyelet nélkül is, köszönhetően automata vezérlőfejének. Utólagos beszerelése sem okoz semmilyen gondot, amit cégünk garanciálisan be is üzemel.

Több, különböző elven működő vízlágyító típus létezik. A műgyanta töltettel működő, ioncserélő készülék esetében például a kemény víz átáramlik a gyantán, ahol a vízlágyítás ioncserével történik.

A vízvezetékre szerelhető elektromos lerakódásgátló elektromos impulzusok segítségével töri össze a kalcium-magnézium ionokat, így akadályozva meg a vízkő lerakódását. Meg kell még említeni a mágneses, illetve vegyszeres elven működő vízlágyító készülékeket is.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, hogy Önnek melyik az ideális, keresse bátran szakértő munkatársainkat akár telefonon is, akik készségesen állnak szolgálatára!