Kiváló ruhák remek áron

A secondhand öltözködés 2008-ban lendült fel igazán. A dátum nem véletlen, ugyanis a gazdasági válság is ekkor tetőzött, tehát elmondhatjuk, hogy ekkoriban sokan inkább kényszerűségből választották a használt, vagyis olcsóbb ruhákat.

A kereslet azóta viszont nem esett vissza; ez leginkább annak köszönhető, hogy megváltozott a szemlélet a használt ruhák vásárlásával kapcsolatban. Ami annak idején kicsit cikinek számított, manapság igazi trend lett. Nem is csoda, hiszen egy úgynevezett turkálóban sohasem tudod előre, hogy milyen gyöngyszemeket találsz, ráadásul nem fog az utcán tucatszorszembejönni veled új szerzeményed. Ráadásul nem csak olcsóbb, de a fastfashon termékeknél gyakran jobb minőségűek is.

Amennyiben olyan vállalkozás indításán töröd a fejed, aminek van jövője, egy használtruha üzlet nyitása mindenképp jó ötlet lehet, ráadásul ezzel többet tehetsz a környezetért, mint azt elsőre talán gondolnád. A ruhaipar jelenleg az egyik leginkább környezetszennyező iparágnak számít, szorosan az olajipar mögött.

Csupán tizenöt év elegendő volt arra, hogy a gyárak 60%-al több ruhát ontsanak magukból a korábbihoz képest. A fastfashion divat néhány hét alatt is változik, és ennek az elképesztő ruhatömegneHasználtruhak körülbelül 85%-a szemétégetőkbe vagy szeméttelepekre kerül, ahol az üvegházhatású gázok termeléséhez járulnak hozzá.

A gyártásuk is rendkívül környezetszennyező folyamat, ráadásul mivel a legtöbb ruha Ázsiában készül, a többi kontinensre főleg hatalmas konténerhajókon jut el. Ezek a hajók több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint autók milliói. Azonban ha turkálót nyitsz, szükséged lesz egy megbízható használtruha nagykereskedésre is.

Számos használtruha nagykereskedés csupán hatalmas bálákba köti a ruhákat, és így adja el. A Bemo-Textilnél ezzel szemben évek óta gondosan válogatjuk a ruhákat, amiket négy különböző kategóriába sorolunk.

A főként Hollandiából, Németországból, Ausztriából és Svájcból érkező ruhák legjava, a márkás, minőségi, új vagy újszerű darabok kerülnek a krém kategóriába. 1. osztályba azokat soroljuk, amik rendelkeznek apró hibákkal, de egyébként divatos és minőségi ruhák. A 2. osztályú ruhákon már látszanak a használat nyomai, esetleg egyéb hibák, de még eladhatóak. A 3. osztály termékei a kínálat legalját jelentik, és inkább importra szánjuk őket.

Bár használtruha nagykereskedés vagyunk, kínálunk lakástextilt, táskákat és bizsukat is ruhák mellett. Fordulj hozzánk bizalommal, vagy keresd fel raktárunk Ráckeresztúron.

About the author: Niquist