Hurghada – Egyiptom ékköve

Egyiptomról mindenkinek az ősi civilizáció, az óriási és máig titokzatos piramisok, a Nagy Szfinx és a végtelen sivatagok jutnak eszébe, azonban az ország még ennél is sokkal többet rejt.

A Sínai-félsziget kopár hegycsúcsai, a nyüzsgő Kairó, ami Afrika legnagyobb iszlám metropolisza és a gyönyörű, homokos tengerpartokon sorakozó luxusszállodák mind-mind Egyiptom, és még ennél is sokkal több vár az óriási országban.

Hurghada utazás szempontjából tökéletes célpont, ha a cél a felhőtlen kikapcsolódás és pihenés.

Hurghadát sokan Egyiptom egyik legszebb üdülőjének tartják, méghozzá teljes joggal. A Vörös-tenger partján, Kairótól délkeletre, nagyjából 500 kilométerre fekszik. A finom homokkal borított strandok kristálytiszta vizű strandokat szegélyeznek, de nem csak ezért ideális a fürdőzésre; a víz lassan mélyül, továbbá hőmérséklete ritkán csökken 22 fok alá.

Számos korallzátony is található itt, tehát a búvárkodás szerelmesei számára is igazi Mennyország. A hangulatos turistapiacon barátságos árusok kínálják kézzel készített, tradicionális ajándéktárgyaikat, például festett, egyedi kerámia tálakat.

Hurghadából nagyon egyszer áthajózni a környező szigetekre, és érdemes is, különösen a Giftún-szigetet ajánlott meglátogatni, ahol talán a világ legszebb korallzátonya várja az utazókat. Bár nagyjából 30 kilométerre terül el, még Hurghadához tartozik El Gouna gyönyörű üdülőövezete is, ami nevét a Vörös-tenger ott található lagúnáiról kapta, amik egyedülállóan romantikus hangulatot kölcsönöznek a környéknek.

Az aktív pihenésre vágyó vendégeket hatalmas, tizennyolc lyukkal rendelkező golfpálya, bárok, nemzetközi éttermek, kávézők és kerthelyiségek várják. Az itteni hotelek tradicionális keleti stílusban épültek, igazán különleges hangulatot kölcsönözve a településnek. Látogass el az Invia weboldalára, és válaszd ki álmaid egyiptomi nyaralását még ma!

About the author: Niquist