- Loading-

A megfelelő teremklíma megteremtésében az uszodában

Amennyiben Ön is rendelkezik beltéri medencével vagy uszodával, bizonyosan tisztában van már a páramentesítés fontosságával.

Számos oka van annak, amiért a páramentesítés elengedhetetlen, például hiányában a falak penészesedésnek indulnak. Ez nem csupán esztétikai szempontból nem szép látvány, hanem sokkal nagyobb gondot jelent, mint amilyennek elsőre tűnhet, ugyanis komoly egészségügyi problémákat is okozhat.

Emellett, ha a páratartalom tartósan magas, és 75% felett van,az épület szerkezete is károsodhat. Ennek oka, hogy a medencéből származó lecsapódott pára azokat a vegyszereket is tartalmazza, amiket a víz fertőtlenítésére használnak, azonban ezek a nedves falakba szivárogva elérik az épület vasszerkezetét, annak károsodását okozva, illetve az elpenészesedett falakról a vakolat is hullani kezd. Amennyiben ezeket a problémákat elhanyagolja, az épület végleges károsodásokat szenvedhet, szélsőségesebb esetben akár össze is dőlhet.

uszodai páramentesítő

A megfelelő teremklíma megteremtésében az uszodai páramentesítő játssza a legfontosabb szerepet.

A magas páratartalomban az emberek sem érzik jól magukat, a kellemetlen közérzethez az is hozzájárul, hogy a túl sok pára a bőr párolgás útján végzett hőleadását is gátolja. Hogy mindezt elkerüljük, sajnos már nem elég egy kisteljesítményű légszárító készülék.

Egy uszodai páramentesítő vásárlása előtt számolni kell olyan tényezőkkel, mint a medence hőmérsékletével, méretével, relatív páratartalommal, a medencetér méreteivel és a léghőmérséklettel. Az egyéb, párát gerjesztő tényezőket sem szabad figyelmen kívül hagyni, ezek közé tartozik például a jakuzzi, szauna vagy nyitott tusoló. A nem megfelelő típusú uszodai páramentesítő is problémás lehet, azonban a VIZEXPERT KFT. szakértői a kiválasztásban és a tervezésben is segítségére lesznek.

Párátlanítóink állhatnak a földön talpakon vagy kerekes állványon, szerelhetőek falra fali konzol segítségével, de a falon keresztül, beépítve is működhetnek. Forduljon hozzánk bizalommal, Pest megye területére ingyenesen szállítunk!