- Loading-

A krioterápia hazánkban még ma is viszonylag ismeretlen fogalomnak számít, pedig nem csupán kellemes érzéssel jár és energikussá tesz, de hatására nagy mértékben élénkül a vérkeringés, illetve egyszerre több gyulladt ízület is egyidejűleg kezelhető.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy tulajdonképpen mi is az a krioterápia? Ezek leegyszerűsítve olyan rövid, egy-három perces kezelések, amit extrém hidegben töltünk, egy speciális készülékben, a krioszaunában. Ez az extrém hideg -150-170 °C-ot jelent, és bár elsőre hihetetlennek hangzik, de a kezelések kifejezetten kellemesek. Az, hogy nem fagyunk meg ilyen extrém hidegben, annak köszönhető, hogy a krioszauna levegője rendkívül száraz.

A krioszauna különleges technológiája lehetővé teszi, hogy az ember rövid ideig kényelmesen elviselje az extrém alacsony hőmérsékletet, miközben élvezi annak összes pozitív hatását.

A jéghideg környezet emberi testre gyakorolt gyógyító hatásai természetesen nem számítanak teljesen új gondolatnak. Több, mint egy évszázaddal ezelőtt egy német tudós, Pastor P. Kneip, megmártózott a jeges Dunában azzal a céllal, hogy meggyógyítsa a tüdőgyulladását. Ezt követően kidogozta a hőhatásokkal való gyógyítás és megerősítés rendszerét, ami azóta a modern orvostudomány szerves részét képezi. Az 1970-es években a japán tudós, Dr. Yamauchi által kifejlesztett módszer már -180 °C segítségével gyógyít. A módszer Nyugat-Európában is elterjedt, aminek köszönhetően kriogyógyászati központok százai létesültek a kontinens nyugati felén.

A krioszaunában történő tartózkodás befolyásolja a sejtszintű anyagcserét, tehát beindítja a test regeneráló folyamatait, így kifejezetten ajánlott sérülések vagy műtétek utáni rehabilitációkor.

A Krio Budapest krioterápia mellett hősokk terápiát is végez. Ennek lényege, hogy rövid felmelegítés után jön a háromperces hideg terápia. A hősokk terápia erősíti az immunrendszert, méregtelenít, valamint javítja az anyagcserét.
Tapasztalja meg Ön is a krioterápia lenyűgöző élettani hatásait!