Ahogy az élet minden területén, a lakberendezésben is jönnek-mennek a különböző trendek.

Vannak, akik számára fontos a divat követése, míg másoknak nem az, azonban a legfontosabb mindig az, hogy otthonodban a lehető legjobban érezd magad. A lakberendezés mindig a te stílusodat és egyéniségedet tükrözi, épp úgy, ahogyan a ruháid vagy a kiegészítőid. A cél az, hogy hazaérni egy fárasztó nap után olyan érzés legyen, mint megérkezni egy oázisba a sivatag közepén.

Ha egy pezsgő nagyvárosban élsz, és a sok nyüzsgés után hazaérve valami egyszerű, mégis elegáns környezetre vágysz, ideális lehet számodra a minimalista stílus. Egyszerű, letisztult, többnyire egyenes vagy finoman kerekített vonalak jellemzik, bárminemű túlzás vagy díszítettséget mellőzve. A jelszó a harmónia és funkcionalitás. További előnye, hogy rendkívül könnyű az így berendezett lakásokat átrendezni, mivel minden illik mindenhez.

Amennyiben a minimalizmus nem a te stílusod, talán érdemes jobban megismerkedned a vintage stílussal.

A vintage stílusú lakberendezés hosszú folyamat lehet, miközben jó szemet és biztos stílusérzéket igényel, azonban igazán megéri a fáradozást, mivel egy nagyon egyedi és szerethető otthon lehet a végeredménye. Remekül vegyíthető más stílusokkal, kedveli a virágmintákat és a világos pasztellszíneket is.

A mediterrán könnyen lehet a természetközeli stílus kedvelőinek kedvence. Otthonosságot, melegséget sugároz, remekül illeszkednek bele a boltívek, tengerhez kapcsolódó festmények, kiegészítők és a felfelé törekvő növények. Kedvenc alapanyagai a kő és a fa, továbbá jellemzőek a mintás textilek és csempék is.

A Dodo Home lakberendezési blogjából számtalan dolgot megtudhatsz az említett stílusok mellett számos egyéb témáról is.

Egyebek mellett cikkeinkből tájékozódhatsz az aktuális trendekről, és az örökérvényű lakberendezési szabályokról is. De olyan érdekességekről is olvashatsz, mint a modern rönkházak, faházak vagy lombházak. Légy te is rendszeres olvasónk!