Számos helyzet adódhat, amikor a magasban kell dolgozni, ilyen például a közvilágítás kiépítése, dekorációk felhelyezése, ablakok külső tisztítása, valamilyen épületgépészeti munka vagy bádogos munka.

Egy kosaras emelő ilyenkor hatalmas segítséget jelent.

Azonban, ha csupán alkalmi munkákról van szó, és nem lenne rendszeres használatban, egy kosaras emelő megvásárlása irreálisan nagy kiadást jelentene egy vállalkozásnak. Nem csupán a vételárral kellene ugyanis számolni, de a fenntartás jelentős költségeivel is.

A milliós nagyságrendű kiadások helyett sokkal jobban megéri az emelőgép bérlés.

Mióta a ZÉGÉP megszüntette emelőgép bérlés szolgáltatását, Zala megyében már csak tőlünk kölcsönözhet. Cégünk székhelye Alsópáhokon található. Amennyiben emelőt bérelne, érdemes mielőbb jeleznie szándékát felénk, ugyanis az igényeket csak érkezési sorrendben tudjuk teljesíteni.

A gépet bérelheti önmagában, vagy kezelőszemélyzettel együtt is, azonban fontos megjegyezni, hogy a berendezést kizárólag képesítéssel rendelkező személy kezelheti, az előírt védőfelszereléseket használva. Gépünk típusa Oil&Steel Octopussy 1412 Twin, ami akár tizennégy méteres magasságban történő munkát is lehetővé tesz, emellett 6.5 méteres oldalirányú kinyúlásra képes. Kiválóan alkalmas a kültéri munka mellett beltéri használatra is, mivel gumilánctalpainak köszönhetően fajlagos talajterhelése meglehetősen alacsony, így nem tesz kárt a padlózatban vagy a burkolatban, de füvesített területen is gond nélkül használható.

A kosaras emelő feszültségről (230V AC), hosszabbítón keresztül is működtethető, ami szintén megkönnyíti a beltéri használatot, ugyanis nem kell a kipufogógázoktól tartani.

A gép emellett robbanómotorral is fel van szerelve, tehát tempós, kényelmes haladásra is képes. Az eszköz nehezen megközelíthető helyeken vagy egyenetlen terepen is remekül helytáll, aminek oka elsősorban viszonylag alacsony önsúlya.

A hasonló munkamagasságú karos emelők általában háromszor-négyszer nehezebbek; az Oil&Steel Octopussy 1412 Twin stabilitását nem ellensúlyok garantálják, hanem négy darab kitalpalás.