Az egészséges életmóddal foglalkozók mostanában számos helyen felfedezhették a kenderben rejlő lehetőségeket, mivel sokat hallani erről a növényről.

Különösen hasznos a magjából hidegsajtolással kinyert olaj, vagyis a kendermagolaj. A kendermagolaj remek tápanyagforrásként is ismert, nem véletlen tehát, hogy a keleti kultúrákban már sok száz éve ismerik és használják is.

Megtalálhatóak benne a legfontosabb esszenciális zsírsavak, név szerint az omega-3 és omega-6 zsírsavak, méghozzá tökéletes arányban. Ezek az esszenciális zsírsavak segítenek a teljes, egészséges élet elérésében.

A kendermagolaj külsőleg és belsőleg is használható.

Napi egy evőkanállal fogyasztva hamarosan megtapasztalhatod a pozitív hatásait, de használhatod bőrödön, illetve hajadon is, hajmosások előtt.
Érdemes beszélni ezekről a pozitív hatásokról is kicsit bővebben.

A kendermagolaj bőrre kenve nem tömíti el a pórusokat, viszont csökkenti a gyulladást, emellett hidratál is, ezzel fenntartva a bőr kellemes érzetét. A különböző bőrproblémákra is megoldást jelenthet, mint például a kiütések, pattanások, pikkelysömör vagy ekcéma. Ennek köszönhető, hogy az önmagában, arcolajként is alkalmazható kendermagolaj rengeteg kozmetikai termék, szappan és krém összetevője is. Hajon alkalmazva a kendermag zsírsavai hidratálják a haj mellett a száraz fejbőrt is.

A hajad ragyogó lesz, és búcsút inthetsz a töredezett hajvégeknek is.

Minden egyes, általunk forgalmazott kendermagolaj a lehető legmagasabb minőségű kenderből készült.

Az első sajtolásból származó olaj kis mennyiségekben készül, így biztosítva, hogy mindig frissen kerüljön a palackokba, majd a vásárlókhoz.
A kendermagolaj tökéletes étrendkiegészítő a benne található, létfontosságú zsírsavak és antioxidánsok miatt, amit érdemes hidegen fogyasztani, felrázás után, mivel természetes üledék is előfordulhat benne.

A termékek semmilyen addikciót nem okoznak, és természetesen tökéletesen legálisak, azonban ha véralvadást gátló gyógyszereket szedsz, mindenképpen fordulj orvosodhoz, hogy teljes biztonsággal használhasd a kendermagolajat!