A kereskedelmi csatornákhoz képest a Duna TV műsora inkább az értékmegőrzésről és a magyar identitástudat ápolásáról szól.

A reggeli és délelőtti programok is erre utalnak, és szinte végigkísér az egész délelőttöt. A vallásra nevelés jelen van már a reggeli óráktól. Hétköznap szinte minden reggel bibliai idézetekkel, gondolatokkal nyitja meg az adást. Pár percig tart, de nem is kell több. Ha valakinek a figyelmét felkeltette, ennyi idő után már magától is követheti szent igéket. Kora reggeltől a híradóval folytatódik a program.

Ez először magyar nyelven, majd gondolva a kisebbségre, német orosz, szerb és még kínai nyelvű hírtudósításokat is láthatunk. Természetesen ezek el vannak látva magyar felirattal.

A Duna TV műsora igyekszik minden nyelvű társadalmat megcélozni,

szólni hozzájuk úgy, hogy saját anyanyelvén válogatja meg műsorait. Délelőttönként találunk gasztronómiával foglalkozó szórakoztató sorozatokat. Ezek szintén a régi és új magyar konyhával foglalkozik elsősorban, de megpróbálja összehangolni a kisebbség által szívesen fogyasztott ételek megismerését is előtérbe helyezni azt. Tájaira bontja az országot, megismerhetjük az emberek szokásait, betekinthetünk az életükbe, ötleteket meríthetünk mindennapjaikból.

A Duna TV műsora nem feledkezik meg a romantikus sorozatokat kedvelőkről sem. Változatosan és nem egyhangúan vezeti fel a különböző adásokat úgy, hogy minden korosztály délelőttje tartalmasan és szórakoztatóan teljen. És ezt kisegítve süket és nagyothallóknak is elérhetőek.