A tőzsdei kereskedés iránya

A tőzsdei kereskedés irányának elmozdulásának két fajtáját ismerhetjük meg. A long, itt vételi megbízással nyitnak és remélhetőleg később magasabb árban eladásra bírják. A short, ami az árfolyam csökkenésére vár, tehát később olcsóbban vásárolja vissza a részvényeket.

A tőzsdei kereskedelemben ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy egy piaci szereplőtől kölcsönvesszük a részvényeket, majd a zárás után visszaadjuk azokat, tehát olyasmit aduk el, ami a miénk se volt, ha ennek csökken az értéke az jó.

A tőzsdei kereskedelembe, ha ezt az irányt szeretnénk követni, akkor keresztszerződést kell kötnünk.

Mire jó a piacelemzés?

Hiába áruljuk a legjobb termékeket nem biztos, hogy megtaláljuk a vevőkört és kudarcba fullad vállalkozásunk, ez derül ki a piacelemzés során. Fel kell tennünk a kérdést, hogy milyenek a versenytársaim és, hogy kikért versenyezzek, ez egyszerűnek tűnhet, de nem az.

A piacelemzés segít a vevők igényeit felmérni és, hogy hol lenne az üzlet a legnyereségesebb. A piacelemzés megmutatja nekünk, hogy a nyitott vállalkozás pluszt hozott-e vagy mínuszos a kezdet. Ne essünk kétségbe, mert az első év általában veszteséges, majd javuló tendenciát mutat. Idővel a kiadás és a bevétel viszonya jelentős többletet ad.

About the author: Niquist