Nyomtatókellékek a piacon – eredeti vagy alternatív?

Fogytán a festék a nyomtatóban? Ha nyomtató kellékre van szükségünk, választhatunk eredeti és utángyártott patronok és tonerek közül.

Eredeti alatt azt értjük, amikor a kelléket a készüléket gyártó cég – például HP, Canon, Epson – állítja elő. Az utángyártott ennek az ellentéte, amikor is független cégek gyártják az eredetik replikáit.

Örök vita tárgyát képezi, hogy jók-e az ilyen alternatív tonerek és tintapatronok.

Egy biztos: ár szempontjából verhetetlenek az utángyártottak, de minőségben is már gyakran megközelítik az eredetikét.

Előfordulhat, hogy ezek a kellékek előbb kifogynak, vagy nem rendszeres használat mellett hamar beszáradnak. Ezt minden nyomtató tulajdonos kitapasztalja a saját használati szokásai mellett.Ami miatt sokanódzkodnak az alternatív tintapatronoktól nem más, mint hogy esetleg nem ismeri fel a nyomtató. Bizony, talán mindenki járt már így. Ilyen helyzetben megmentő lehet a cseregarancia, illetve néhány trükk, ami talán segít. Ilyen például a nyomtató áramtalanítása, illetve a szoftverfrissítés letiltása. Van viszont egy-egy nyomtatótípus, amely kimondottan problémás, így az eredeti tintapatron vagy toner használata a legcélravezetőbb.

A tapasztalat azt mutatja, hogy otthoni nyomtatókba tökéletesen megfelelnek az utángyártott termékek. Vállalatoknál viszont, ahol napi szinten akár többszáz oldalt nyomtatnak, nem túl szerencsés egy esetleges hiba miatt leállni a munkával. A döntés az Ön kezében van. Válasszon alternatív vagy eredeti tintapatront, tonert az Online Toner webáruházból.

About the author: Niquist