Kisállatbörzék és kiállítások országszerte

Ha érdekelnek az állatok, szívesen kirándulnál, de már az összes állatkertet bejártad? Szerencsére hazánkban egyre több lehetőség van különféle állatbarát kiállításokon, találkozókon és kisállatvásárokon részt venni.

A kisállatvásárokon sokféle madárfajjal, hüllőkkel, rágcsálókkal is megismerkedhetsz. Ha szeretnél megbízható helyről vásárolni egy új szőrös vagy tollas lakótársat, megteheted ezeken a vásárokon, hiszen csak érvényes állatorvosi igazolással hozhatók be az állatok.A börzék kiváló családi programot jelenthetnek kisgyermekeseknek is. A gyerekek sok-sok fajjal találkozhatnak, megismerhetik a haszonállatokat is, de nem ritkák a simogatható kisállatok sem.

ara papagáj

Az egész család számára igazi kikapcsolódás lehet egy délelőtt vagy délután eltöltése a kisállatvásárok valamelyikén, ahol tapasztalt tenyésztőktől, állatbarátoktól első kézből hallhatunk az egyes fajtákról. Legtöbbször ezek az események más jellegű kirakodóvásárokkal együtt kerülnek megrendezésre, így az is érdekesnek találhatja a programot, akit az állatok kevésbé kötnek le.

Kisebb vásárokat országszerte rendeznek, sok helyen akár3-4 hetente. Van azonban néhány olyan település, ahol a kisállatvásár már komoly rendezvénnyé nőtte ki magát. Ilyen például a „monori börze”, amely szinte fogalommá vált a madárkedvelők körében.Itt főként papagájok, egzotikus baromfifélék és galambok képviseltetik magukat.

Hasonlóan népszerű kisállatvásárokra látogathatunk el Dabasra, Gyomaendrődre, Kecskemétre, Dunaföldvárra, a határon túl pedig Nyitrára.

Ha érdeklődsz a kisállatvásárok iránt, az arapapagaj.hu-n követheted a közelgő eseményeket.

About the author: Niquist