James Bond – Van idő megnézni

2020 tavaszán nagyon furcsa időket élünk. Emberemlékezet óta először tapasztalhatjuk meg, milyen, ha egy vírus okozta korlátozások miatt számtalan dolgot nem tehetünk meg, ami korábban életünk szerves része volt, ráadásul legtöbbünk sokkal több időt tölt otthonában, mint korábban.

A helyzet kevés pozitívumainak egyike, hogy rengeteg olyan dologra van időnk, amire korábban nem volt. Végre kirakhatod azt az ötezer darabos puzzlet, formába hozhatod a kerted, illetve végignézhetsz legendás filmes franchise-okat, amiket korábban túlságosan időigényesnek véltél, így sohasem kezdtél bele.

Az egyik ilyen kihagyhatatlan filmes franchise képviselői a James Bond filmek.

A legújabb rész, a James Bond – Nincs idő meghalni bemutatása a koronavírus miatt sajnos legalább hét hónapot csúszik, emiatt legkorábban 2020 végén mutatják be. A James Bond – Nincs idő meghalnilesz a huszonötödik James Bond-film, azonban ez csak akkor igaz, ha a hivatalosnak tekintett,az EON Productions által gyártott részeket vesszük figyelembe, ugyanis korábban készült két független film és egy tévéfilm is, tehát eddig összesen 27 film készült a 007-es ügynök főszereplésével. A brit titkosügynök már a legelső, 1954-es tévéfilm előtt is meglehetősen híres volt, ugyanis a karakter Ian Fleming regényeinek köszönhetően vált ismertté. A brit író második világháborús élményeiből merítve írta meg a figurát.

A mozikat 1962-ben hódította meg először a nagyvilági titkosügynök, a skót Sean Connery főszereplésével. Ez a film még viszonylag alacsony költségvetésűnek számított, azonban a máig híres 007-es motívumok már megjelentek, mint például az egzotikus sportkocsik, a szép és veszélyes nők és persze a vodka-martini rázva és nem keverve.

Azóta többször is felmerült, hogy James Bondot amerikai színész játssza, azonban erre még nem került sor. A karakter legutóbbi megformálója Daniel Craig, és nincs ez másként a James Bond – Nincs idő meghalni esetében sem.

Az sfilm.hu filmes adatbázisban megtalálhatod egybegyűjtve az eddigi James Bond-filmeket, ahol többek között elolvashatod tartalmukat, megnézheted az előzeteseket, megtalálhatod a filmek imdb és közösségi oldalas profiljait, illetve az igazi rajongók értékelni fogják a filmhez készült posztereket és háttérképeket is. A filmek többségét le is töltheted, illetve online is megnézheted.

About the author: Niquist