- Loading-

A betoncsiszolás elméletben bármennyire is kézenfekvő és egyszerű megoldásnak tűnik, valójában viszonylag új dolognak számít, hiszen Európában csupán az 1990-es években kezdett elterjedni, miután az eljárás megérkezett Amerikából.

Kezdetben még olyan szerszámokat alkalmaztak, amiket még kő felületek megmunkálására alkottak meg, azonban valamivel később megjelentek a kifejezetten beton csiszolására kifejlesztett, speciális eszközök is.

A gyémánt szemcséket tartalmazó csiszolókorongoknak köszönhetően a betoncsiszolás nagyságrendekkel könnyebb és gyorsabb is lett.

Ahogyan a betoncsiszolás technológiája fejlődött, a csiszolt betonpadlók már nem csak raktárakban, üzemi csarnokokban vagy üzlethelyiségekben jelentek meg, hanem népszerűek lettek kereskedelmi egységekben, sőt, lakóépületekben is.

Ez nem nemlepő annak tekintetében, hogy a modern betonpadlók már nem csak rendkívül tartósak, hanem emellett tükörsimák, esztétikusak, számtalan minta megjeleníthető rajtuk és még festhetőek is. Ennek köszönhetően az elegáns betonpadlók még a legigényesebb környezetben is megállják a helyüket.

Amint egy betonpadló egyszer elkészül, más padlótípusokkal ellentétben nem kell többé amiatt aggódnunk, hogy deformálódik, tönkremegy vagy elkopik. Mindezek mellett nagyon könnyű takarítani és nem is porzik. A betoncsiszolás környezetkímélő technológiának számít, mivel nem szükséges hozzá környezetszennyező anyag, és kivitelezési ideje is rövid.

Tehát ha megfizethető, tartós és szép padlómegoldást keres, ami burkolást sem igényel, keresse az Epo-trend Kft-t!