Dobd fel az előszobát egy csinos futószőnyeggel

A szőnyegek a legfontosabb lakásdekorációs elemnek számítanak, ugyanis képesek alapjaiban meghatározni egy helyiség stílusát, alaphangulatát.

A futószőnyeg kiválasztására sokan nem fektetnek nagy hangsúlyt, elvégre mégsem a nappaliról vagy a hálószobáról van szó, azonban érdemes figyelembe venni, hogy bárki is érkezik otthonunkba, az első, amit meglát, az az előszobában vagy a bejárat előtt elhelyezett futószőnyeg lesz. Ebből kifolyólag  a kedvező első benyomáshoz jelentős mértékben hozzájárul a színében, stílusában lakásunkhoz illő futószőnyeg.

A Szőnyeg Katalógus webáruházában bizonyára megtalálod az otthonodba tökéletesen illő futószőnyeget.

Ennek kiválasztásakor számos szempontot érdemes figyelembe venni. Elsősorban könnyen tisztíthatónak és strapabírónak kell lennie, mivel a bejárat közelében gyakori használatban van, és könnyedén koszolódik. Egy másik, szintén rendkívül fontos szempont a futószőnyeg mérete. A legjobb, ha a futószőnyeg a padló minél nagyobb részét lefedi, így nem csupán jobban néz ki, de csúszásmentes mivolta miatt biztonságosabb is, mint a csupasz felület, ami könnyen csúszóssá válhat. A szőnyeg a faltól ideális esetben 15-25 centiméterre van, viszont az ajtóig elnyúlhat teljesen. Az ajtó sajátosságait is figyelembe kell venni, vagyis hogy ha befelé nyílik, kinyitásakor aláfér-e a szőnyeg, tehát fontos szempont a vastagság is, hogy ne akadályozza az ajtó kinyitását. Az ideális futószőnyeg pontos méreteinek eltalálása rendkívül fontos, tehát nem érdemes ránézésre választani; mindenképpen ajánlott gondosan lemérni a helyet, ahová majd kerül.

Egy szép futószőnyeg nem csak az előszobában állja meg a helyét, de a tornácon, hosszabb folyosókon vagy a konyhában is. Sokan választanak sötét futószőnyeget kizárólag azzal  amegfontolással, hogy a sötét kevésbé koszolódik. Érdemes azonban inkább színében és stílusában a környezetéhez passzoló darabot vásárolni, mivel a tapasztalatok szerint a sötét színű darabok sem koszolódnak sokkal kevésbé látványosan. Viszont egy kevés természetes fényt kapó folyosót vagy előszobát jóval barátságosabbá és vidámabbá képes tenni egy világos színű futószőnyeg. A kínálatunkban található csinos, és különleges darabok között bizonyára megtalálod az otthonodba leginkább illő darabokat.

Természetesen vannak azonban olyan helyiségek, ahová még a legszebb futószőnyegek sem illenek. Példának okáért ilyen hely a nappali, vagy a hálószoba. Ide például egy shaggy szőnyeg lehet ideális. Ezek az ismét divatos, fiatalos szőnyegek rendkívül vastagok, kényelmes rájuk lépni, és egyszerűen jó rájuk nézni is. Eléggé vonzzák a port, tehát gyakori, akár heti két porszívózást is igényelnek, azonban stílusukkal kárpótolnak a fáradtságért. Mivel első aranykoruk Amerikában, a hetvenes években volt, így sokan a hippi kultúrával kötik össze ezeket a szőnyegeket, azonbana shaggy szőnyegek a legkifinomultabb, legelegánsabb környezetben is megállják a helyüket.

A Szőnyeg Katalógus webáruházban természetesen futószőnyegeken és shaggy szőnyegeken kívül számos más típusú szőnyeget találsz, így otthonod minden pontjára találhatsz ideális darabot.