csatornatisztítás

A modern városok az ókortól fogva részét képezik a geológiai tájképünknek. Mi emberek megalkottuk azt az életteret, melyben mindenki egymás mellett élhet. Gazdag, szegény, öreg, fiatal. Városaink közkedvelt turista célpontokká váltak, vagy éppen kikötővé, gazdasági csomóponttá. A város sok előnnyel jár, mely csalogató lehet sok ember számára. Gyorsan elérhető infrastruktúra, boltok, társasági helyek, éttermek.

Ám, ami a szemnek láthatatlan, az a föld alatt található. Méghozzá egy grandiózus hálózat képében, ugyanis, szennyvíz minden háztartásban keletkezik, a mosdóból, a mosogatásból és egyéb mindenből. Ezt el kell vezetni a városokból, hiszen már túlléptük a középkori módszert, amikor a balkonról kiöntötték a szennyvizet az utcákra.

A csatornahálózat láthatatlanul körbevesz minket, mindenütt és mindenhol ott van, a legnagyobb épületektől kezdve, a legkisebbeken át mindenhol jelen van.

Ez a kényes rendszer pedig időről időre eldugulhat. Nos, ilyenkor jön jól a duguláselhárítás. Ugyanúgy, ahogy az autót is az autószerelővel javíttatjuk meg, a csatornát is speciális szakemberek fogják megtisztítani nekünk, ha éppen dugulás van.

A legtöbb ezzel foglalkozó cég nem csak a duguláselhárítással foglalkozik.

A közkedvelt cégek profilja még a lefolyótisztítás, a szennyvíz aknák tisztítása, csőrepedések javítása, padlóösszefolyók dugulásának megszüntetése. Nem utolsó sorban wc tartálycserével, szifon cserével vagy adott esetben mosogató és mosógép bekötéssel is foglalkoznak. A legkisebb munkától a legnagyobbig, mindent magában foglal tevékenységi körük.

A csatornatisztítás a másik fő irányzat, melyet az erre szakosodott cégek prímán meg tudnak számunkra oldani, probléma esetén. Sajnos, az eldugult csatorna egyik fő ismérve a rettenetes bűz, mely napszaktól függetlenül terjenghet a lakásban, megrontva ezzel otthonunk higiénéjét és közérzetünket. Ennek javítása sok esetben csak egy célszerszámmal, ún. csőgörénnyel történhet. A csövet a csatorna nyílásba ledugva, megtisztítja az eldugult járatokat, a cső oldalfalán megakadt szennyeződésektől, vagy évek alatt összegyűlt zsíros lerakódásoktól.

Komolyabb esetekben szükség lehet a csatornacső bizonyos szakaszának vagy teljes egészének cseréjére is, mely megbontásos javítással jár.

Ilyenkor a falszakaszt, melyben fut a cső, muszáj megbontani, ugyanis a benne futó csövek cseréje csupán így lehetséges.

Mindazonáltal, nincs olyan eldugult csatorna, melyet ne lehetne kitisztítani, mivel mamár számos gép és technika áll rendelkezésünkre. Így tehát nyugodtan bízzunk meg egy ezzel foglalkozó céget dugulás esetén.